Ny nestleder på Antirasistisk Senter!

Linda Tinuke Strandmyr er ansatt som ny nestleder ved Antirasistisk Senter.

Carima Tirillsdottir Heinesen

Redaktør

Carima Tirillsdottir Heinesen

Redaktør

Linda kommer fra stillingen som rådgiver ved Antirasistisk Senters ressurssenter for unge, Agenda X. Hun er utdannet lærer, og har i flere år markert seg som en viktig antirasistisk stemme i offentlig debatt.

– Jeg er svært takknemlig for den tilliten jeg har blitt vist. Jeg har vært tilknyttet Antirasistisk Senter på ulike vis opp gjennom årene. Nå ser jeg veldig fram til å jobbe med det jeg brenner for på heltid i en annen kapasitet ved Senteret, og å få være med på å løfte den antirasistiske kampen i Norge. Det er mange som trenger en stemme, og jeg er ydmyk for det ansvaret som følger med. Det er ikke minst viktig å sørge for at antirasismen har et interseksjonelt perspektiv.

Linda har vært tilknyttet Antirasistisk Senter på ulike vis siden 2014, blant annet i forbindelse med Agenda X’ sommerleir, og som prosjektleder for avdelingens valgprosjekt Stem og bestem, før hun i 2019 ble fast ansatt som rådgiver.

Hun ble valgt ut til stillingen som nestleder etter en omfattende og grundig prosess med mange kvalifiserte søkere. Til sist framsto Linda som den klart beste kandidaten for Antirasistisk Senter.

– Antirasisme har vært en fanesak for meg så lenge jeg kan huske. Antirasistisk Senter er en sentral og tradisjonsrik aktør på det antirasistiske feltet. Derfor er det naturlig for meg å bruke engasjementet mitt her. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på oppgaven som nestleder, og fortsette kampen mot rasisme i samfunnet vårt.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.