Samme dag som minnemarkeringen for folkemordet på muslimer i Srebrenica, en drøy uke før 22. juli, velger Aftenposten et forsidesitat som handler om hvor farlige muslimer er og hvor redde vi alle bør være, skriver Rune Berglund Steen i Aftenposten.
Rune Berglund Steen
Redaktør
Rune Berglund Steen
Redaktør
Hege Storhaug uttalte nylig at 8000 desperate krigsflyktninger er å regne som «IS-sympatisører». Deretter tok det ikke lang tid før hun fikk et bredt profilintervju i Aftenposten, og muligheten til å forklare at jo, hun formulerte seg uheldig, det kjentes ille da hun skjønte at det kom feil ut – men at hun i hovedsak mener det hun sa likevel.
Intervjuet legger opp til at man skal synes synd på Storhaug for at hun skandaliserte tusenvis av uskyldige mennesker i elendige flyktningeleirer – foreldre som ikke kan hjelpe sine barn, barn som ikke har foreldre, eldre som har sett generasjonene etter seg bli utslettet.
Og så er det denne uttalelsen, som får føre an: «Jeg tror vi kan miste det frie Norge innen 10–20 år hvis vi ikke makter å stå opp for verdiene våre.» Er det noen, utenfor kommentarfeltenes dype mørke, som faktisk tror at vi om 10–20 vil leve i et ufritt samfunn?
Jeg spør meg hva som motiverer Aftenposten til å sette et sitat som dette på forsiden. Regner man synspunktet som en kuriositet, så underlig forskremt at det blir et friskt blikkfang? Vil en så ekstrem påstand bidra til å selge noen ekstra aviser? Eller oppfatter man turbo-alarmisme som et viktig oppspill til debatt? Skal alle meninger med, også rene skremselsfantasier?
Samme dag som minnemarkeringen for folkemordet på muslimer i Srebrenica, en drøy uke før 22. juli, velger Aftenposten et forsidesitat som handler om hvor farlige muslimer er og hvor redde vi alle bør være. Jeg spør meg hvilket samfunn Aftenposten mener de bidrar til med fryktspredning som dette.
Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.