9 Mar 2020 | 

Antirasistisk uke

Mandag 16. – søndag 22. mars arrangerer vi for første gang antirasistisk uke. OBS: Redusert aktivitet grunnet smittefaren.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

Lørdag 21. mars er det FNs dag mot rasisme. FN har valgt datoen til minne om Sharpeville-massakren i Sør-Afrika 21. mars 1960.

Fra mandag 16. mars til søndag 22. mars arrangerer vi for første gang antirasistisk uke, med ulike arrangement og andre initiativ. Følg med på denne siden for oppdateringer om hva som skjer!

Mandag 16. mars: Lansering av en ny kampanjefilm. Følg med her!

Tirsdag 17. mars: Lansering av en innsamlingsaksjon for et antirasistisk formål – til en annen organisasjon som vi mener fortjener støtte.

Onsdag 18. mars: Vi besøker Ullern videregående skole.

AVLYST GRUNNET SMITTEFAREN: Torsdag 19. mars klokka 18.30-20.00: Seminar: I forbindelse med markeringen av FNs dag mot rasisme vil ungdommer og unge voksne med minoritetsbakgrunn snakke om de viktigste antirasistiske sakene å kjempe for. Hvilke utfordringer med rasisme i Norge er det viktigst å ta tak i? Hvilke erfaringer har norsk ungdom med rasisme og diskriminering? Hvilke tiltak og løsninger er det viktigst å få på plass? Åpen adgang, ingen påmelding. Sted: Litteraturhuset i Oslo, Kjelleren. VI PLANLEGGER Å GJENNOMFØRE MØTET UTEN PUBLIKUM, OG LEGGE UT OPPTAK.

I forbindelse med markeringen av FNs dag mot rasisme vil ungdommer og unge voksne med minoritetsbakgrunn snakke om de viktigste antirasistiske sakene å kjempe for.

AVLYST GRUNNET SMITTEFAREN: Lørdag 21. mars klokka 13.00: Vi markerer FN-dagen mot rasisme med en markering på Eidsvolls plass utenfor Stortinget. Vi samles i felles kamp mot rasisme, og i felles kamp for menneskerettigheter, inkludering og solidaritet. Det blir appeller om noen av de viktigste antirasistiske kampsakene i år. Appellanter:
– Krisen på Middelhavet, ved Kristina Quintano, dokumentarist
– Rasisme som trussel mot identitet, selvfølelse, menneskeverd, ved Lisa Esohel Ogbeibor Knudsen, rådgiver i Minotenk
– Trusselen fra ytre høyre, ved Mikael Schevik, 1. nestleder, Ungdomsutvalget i Industri Energi
– Den eskalerende volden mot den muslimske minoriteten i India, ved Ali Chishti, samfunnsdebattant
– Situasjonen for papirløse i Norge, diktlesning ved Nasim Alimoradi.

Hvis din organisasjon ønsker å tilslutte seg markeringen, kan du sende en melding til rbs@antirasistisk-senter.no.

Vi samles i felles kamp mot rasisme, og i felles kamp for menneskerettigheter, inkludering og solidaritet.

21. mars: Lansering av en ny kampanjefilm. Følg med her!

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.