09
November
Demonstrasjon

NÅR

Fra : 09 November 2020 18:00

Til : 09 November 2020 19:54

Hvor

Nationaltheateret Oslo

Punktmarkering foran Nationaltheatret

Velkommen til årets markering av Krystallnatten.

Punktmarkeringen foran Nationaltheatret streames fra Antirasistisk Senters Facebook-side.

Natten til den 10. november 1938 gikk man løs på synagoger, forretninger eid av jøder og jødiske hjem i Tyskland/Østerrike i en koordinert aksjon initiert av de nazistiske myndigheter, som ga aksjonen navnet Krystallnatten på grunn av alt det knuste klasset i gatene. 7500 forretninger ble ødelagt og 1400 synagoger ble brent. Bokbål på offentlige plasser i små og store byer der man brente jødiske bøker og bøker av jødiske forfattere lyste opp i kveldsmørket.

Vi markerer dagen først og fremst for å ta lærdom av det som skjedde den gang. Når vi tillater at fordommer, frykt og hat får bygge seg opp, er det til fare for våre medmennesker. Det er en fare for vårt samfunn, vårt siviliserte samfunn. Det er derfor vi alltid må kjempe mot fordommene, frykten og hatet – mot antisemittisme, rasisme og muslimhat.

Appellanter:
– Statsminister Erna Solberg.
– Marianne Borgen, ordfører i Oslo.
– Partileder Jonas Gahr Støre.
– Kultur- og likestillingsminister Abid Raja.
– Unge antirasister.
– Leder Rune Berglund Steen, Antirasistisk Senter

Kulturelt innslag v/ Marika Enstad og gitarist Vidar Løvstad
Moderator; Ervin Kohn

Vi oppfordrer primært til å følge streamingen. Hvis du ønsker å delta fysisk, ber vi deg ivareta strenge smittevernhensyn. Du må ha med munnbind, og det vil være markert med kritt hvor du kan stå. Smittesituasjonen i Oslo er alvorlig, så vi må alle ta vare på hverandre!

Ansvarlige arrangører er Antirasistisk Senter og Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.