Selvsagt finnes det problemer på Holmlia som andre steder. Det finnes sosiale forskjeller, og det finnes kriminalitet. Men det finnes også en kjærlighet og en omtanke for hverandre som man sjelden hører om.
Vivian Brattsti Sørensen
Skribent
Vivian Brattsti Sørensen
Skribent
Brian Cliff Olguin er Holmliagutt. Det vil si, han vokste opp på Holmlia. Holmlia gjør noe med folk. Du kan ikke oppholde deg lenge på Holmlia uten å bli påvirket. Brian hadde ikke vært på Holmlia på lenge da han startet arbeidet med fotoutstillingen. Og han innrømmer at han ble påvirket av ting han hørte om Holmlia, og var bekymret for utviklingen. Så viser det seg at ryktene ikke stemmer helt med virkeligheten. Selvsagt finnes det problemer på Holmlia som andre steder. Det finnes sosiale forskjeller, og det finnes kriminalitet. Men det finnes også en kjærlighet og en omtanke for hverandre som man sjelden hører om. Den må oppleves.
Du kan ikke oppholde deg lenge på Holmlia uten å bli påvirket.
Brian har et hjerte for folk, for utenforskap, for arbeiderklassen. Dette vises i arbeidene hans. Han har tidligere laget boken «Bygården» sammen med Mirjam Sorge Folkvord. Han tok bilder og hun skrev for det meste. Han har også fått flere priser for sine bilder, blant annet for årets bilde (beste pressefotografi) i 2018 for et av bildene fra boka.
Denne bakgrunnen kommer til uttrykk i fotoutstillinga «Bror». Bildene viser ulike sider av Holmlia. Noen bilder er av unge menn, derav tittelen. Men det er også bilder av omgivelser og detaljer Brian har sett mens han jobbet med prosjektet. I tillegg til bildene er det to videoinstallasjoner i utstillingen.
Bildene viser ulike sider av Holmlia.
Holmlia har veldig mye. Det Holmlia har for lite av er tilbud til unge. Joda, det finnes både en veldig bra sportsklubb, og det finnes flere gode initiativer fra religionshusene. Men som Brian sier er det ikke mange nok steder der unge kan forholde seg til voksne som ikke er deres foresatte. Han ber politikerne bevilge nok penger til ungdomsaktiviteter og fritidsklubber. Det er ikke så mye som skal til for at perler som Holmlia skal bli enda bedre også for dem som skal vokse opp og bli neste generasjon voksne.
På utstillingsåpningen 25. mai var Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg til stede. Det samme var advokat Haaron Malik som til daglig jobber med fusjoner, oppkjøp og kapitalmarkedstransaksjoner. Både Abdullah og Haaron er Holmliagutter. De bekrefter det Brian prøver å få fram med bildene sine. Vi heier på hverandre sier Brian. Hvis noen gjør det bra, eller deler positive hendelser på sosiale medier, tar det ikke lang tid før lykkeønskninger dukker opp. Haaron har delt sin historie, og denne kan du få med deg i den ene videoinstallasjonen til Brian.
Utstillingen «Bror» blir stående på Fotografiens Hus i Rådhusgata 20 i Oslo fram til 25. juni. Bildene er til salgs, og vil du ha en ekte Olguin på veggen er det bare å finne fram bankkortet.»
Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.