Hvor er dette “spøkelset” som vi på venstresiden ikke ser, dette skumle som vil føre til “svenske tilstander” i Norge?
Sven Henriksen
Ekstern Skribent
Sven Henriksen
Ekstern Skribent
Jeg ser det overalt. Ser det i Oslo og her i Mo i Rana, der jeg for tiden bor, jeg ser det i Tromsø og jeg ser det i Kristiansand, jeg ser det overalt.
Små eller større gjenger/grupper med ungdommer i gatene, på T-banen og busser og trikker. De er i alle fasonger og hudfarger, de sitter sammen, ler, snakker, bråker, er stille, er ungdommer, er uvenner, venner, kysser, klemmer, tar hverandre i hendene, veksler ømme blikk, smiler og vinker når de går fra hverandre hver til sitt.
De sitter sammen, ler, snakker, bråker, er stille, er ungdommer, er uvenner, venner…
Men jeg leter fremdeles etter dette “spøkelset” som mange politikere stadig snakker om, dette angstbiterske om at “noen” ikke vil la seg integrere, at “noen” ikke vil bli en del av Norge, at “noen” også må forstå at “noen” må forholde seg til norsk lov, til demokrati og likestilling.
Kan disse politikerne vennligst fortelle meg hvor jeg skal dra for å finne dette “spøkelset” som vi på venstresiden ikke ser? Dette skumle som vil føre til “svenske tilstander” i Norge?
Ja, jeg har bodd på Tøyen/Grønland i ørten år, jeg har vært i Groruddalen hundrevis av ganger, og jeg er ikke blitt slått ned fordi jeg leier mannen min, og jeg har ikke sett at narkotikaen flyter nedover fortauene eller horder av damer som titter på verden gjennom en smal niqab-sprekk. Jeg har møtt vennlighet og hyggelige folk.
Det er en glede å se hvordan ting faller ned der de skal, at de ser hverandre som mennesker og ikke som tro, religion eller opprinnelse.
Derimot fikk jeg meg en på kjeften av en fyr i glossy Prada-dress og med nesa full av kokain midt i Frognerveien for en stund siden fordi jeg stirret på ham i to sekunder.
Men tilbake til ungdommen, som skal arve alt dette – jeg synes de fikser det fint. Det er en glede å se hvordan ting faller ned der de skal, at de ser hverandre som mennesker og ikke som tro, religion eller opprinnelse. Jeg ser lyst på det.
Og snart kommer faen meg våren.
Etterskrift
Etter at Sven Henriksen først publiserte denne teksten som status på Facebook, fikk han en rekke negative reaksjoner. Man kan lese Henriksens tilsvar her: Nå må vi på venstresiden tørre å snakke om problemene med muslimer dere?
Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.