3 Mar 2020 |  - Ekstern skribent

3 Mar 2020 | 

Ny rapport om Hellas

Rapport fra Foreningen av tolvte januar om levekår for asylsøkere på det greske fastlandet.

Frøydis Skaug-Andersen

Ekstern Skribent

Frøydis Skaug-Andersen

Ekstern Skribent

Foreningen av tolvte januar har skrevet en rapport om hva som venter flyktninger/immigranter, asylsøkere og anerkjente flyktninger som kommer til Hellas, og hvilke alarmerende levekår de får hvis de faktisk oppnår internasjonal beskyttelse der.

Nå er det stort fokus på migranter og flyktninger som er fanget i buffersonen mellom Hellas og Tyrkia. Vi hører om borgerverngrupper som trakasserer beboerne i hotspot-leirene og de frivillige hjelpearbeidere. Vi hører om greske grensevakter som nesten kjører ned og skyter med skarpt i retning av flyktninger i overfylte gummibåter. Vi hører om en flyktning i Evros som nylig ble drept av grensesoldater da han ble skutt i munnen.

Dette er dramatisk og tiltrekker seg all vår oppmerksomhet. Hellas har fra før 96 500 registrerte asylsøkere. Vår regjering sier at vi har nok med å ta i mot 3000 fra Rwanda og har ikke plass til flere.

Hellas er et av de fattigste landene i Europa, det er ikke Norge.

Les rapporten om levekårene for asylsøkere i Hellas og hva som venter de som står langs grensen og vil inn i Europa

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.