06 May, 2022

Rasistisk teksting på Spotify

N-ordet dukket opp i teksting av barnesang på musikkstrømmetjenesten Spotify. 

En bruker av Spotify oppdaget at barnesangen “Titen Tei” var feiltekstet med grovt krenkende ord som n-ordet og f- ordet (grovt ord for kvinnelig kjønnsorgan).

Teksten er levert av MusixMatch. Det er en plattform som leverer brukergenererte sangtekster til selskaper som Spotify, Apple Music, Tidal, Google og Instagram, for å nevne noen.

Selskapet oppgir blant annet at de jobber med å «forsikre lyrisk perfeksjon», og at mer enn 20 millioner mennesker er bidragsytere.

I fjor la en av disse brukerne inn svært støtende endringer i teksten til Birgit Strøms barnesang. Vedkommende satte inn F-ordet og N-ordet flere steder i teksten.

Fredag kan man på MusixMatchs nettside se at en annen bruker har foreslått å endre teksten tilbake til barnesangens opprinnelige og korrekte tekst. Disse endringene er så langt ikke blitt godkjent.

I en e-post til Aftenposten bekrefter en talsperson i Spotify at de benytter seg av tredjepartsleverandør av sangtekster.

– Så fort vi hørte om dette tilfellet, startet vi arbeidet med å fjerne den ukorrekte teksten. Den skal ikke lenger kunne ses på plattformen. Vi jobber nå med vår partner (MusixMatch journ.anm.) for å få på plass bedre prosedyrer.

KILDE: Aftenposten