17 des 2016 | 

17 des 2016 | 

Rom i herberget

Det er på tide å se mulighetene som ligger i barna vi støter fra oss. Det er på tide å gjøre det som er best for disse barna, anerkjenne deres rettigheter og se den ufattelige rikdommen som finnes i dem. Og den fantastiske muligheten vi har til å være der for dem. Nå. Det er grenser for hva et lite land kan gjøre, men vi kan gjøre mye mer enn å stenge grensene.

Maria Wasvik

Redaktør

Maria Wasvik

Redaktør

Norge er Europa-ledende i tvangsreturer av barnefamilier til Afghanistan. Vi sender enslige mindreårige asylsøkere som etter all sannsynlighet er barn, alene til Afghanistan og andre krigsherjede land. Vi sender ut barn som er født her, som har vokst opp her, og som opplever Norge som sitt land like mye som våre egne barn gjør det.
 
Man skulle tro at det var trangt her oppe på berget, når vi behandler noen av de mest sårbare så dårlig som dette. Man skulle tro at det var riktig dårlig stilt med oss. Man skulle tro at det sto om mat i vår munn, eller mat i deres. Man skulle tro at det var den siste skjorta vi nå måtte gi fra oss for at de skal få være varme. Slik er det ikke.
 
Det er på tide å se mulighetene som ligger i barna vi støter fra oss. Det er på tide å gjøre det som er best for disse barna, anerkjenne deres rettigheter og se den ufattelige rikdommen som finnes i dem. Og den fantastiske muligheten vi har til å være der for dem. Nå.
 
Det er grenser for hva et lite land kan gjøre, men vi kan gjøre mye mer enn å stenge grensene.
 
Åpne opp herberget. Det er jul. Det er rom.

For å gi og vise din støtte, følg lenkene nedenfor:

Støttegruppe for Farida og familien: Farida
Støttegruppen holder kontakt med familien i Kabul og rapporterer jevnlig om hvordan det går med dem. På siden deres ligger informasjon om hvordan man kan støtte dem i deres arbeid. Arbeidet drives av privatpersoner og all støtte går uavkortet til livsopphold for familien og til den kommende rettssaken.
Støttegruppe for Masoud og familien: Hent familien Mousavi tilbake
Støttegruppen holder kontakt med Masoud og familien i Afghanistan, og holder støttespillere i Norge oppdatert om familiens situasjon og den pågående rettslige prosessen. På siden deres ligger informasjon om hvordan man kan støtte dem i deres arbeid. Arbeidet drives av privatpersoner og all støtte går uavkortet til familien.
Rahmatullah:
Rahmatullah har ingen egen støttegruppe, men gruppen Refugees Welcome Afghan Lives Matter følger situasjonen for tvangsreturnerte afghanere, særlig alderstestede, enslige mindreårige, nøye. Det er også mulig å signere oppropet «NEI til returnering av barn til Afghanistan» og bruke hashtaggen #laguttabli i sosiale medier.
Støttegruppen mobiliserer støttespillere og bistår familien med den pågående rettslige prosessen. På siden deres ligger bilder og medieoppslag, informasjon om utviklingen i saken, og informasjon om hvordan man kan hjelpe til med å dekke utgifter relatert til rettssaken. Arbeidet drives av venner og støttespillere av familien.
To støttegrupper, én i Stavanger og én i Oslo, samarbeider om å holde kontakt med Neda og familien i Jordan og følger situasjonen deres. Støttegruppene samler inn midler til livsopphold og tak over hodet, hjelper familien med å etablere egen inntekt i Irbid og følger opp saken deres. På siden til støttegruppen kan man bidra i dette arbeidet, som drives av ildsjeler og privatpersoner.
Støttegruppen har regelmessig kontakt med familien og støtter dem økonomisk og medmenneskelig. På siden finnes info knyttet til saken og opplysninger om hvordan man kan støtte. Arbeidet drives av privatpersoner og all støtte går til livsopphold for familien.
Støttegruppen holder kontakt med Shila og familien og oppdaterer støttespillere i Norge på situasjonen deres i Afghanistan. Støttegruppens øverste mål er å få Shila og familien hjem til Norge igjen, og på sidene deres er det mulig å støtte både det rettslige arbeidet og å bidra til å gjøre situasjonen for familien utholdelig i mellomtiden. Arbeidet drives av privatpersoner og all støtte går uavkortet til Shila og familien.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.