14 Aug 2014 | 

Snu ryggen til Sverigedemokraterna!

Noen antirasister i Sverige har forstyrret SDs valgmøter. Vi oppfordrer kun til å møte opp og snu ryggen til. Det er et kraftfullt signal.

Ervin Kohn

Ervin Kohn er nestleder ved Antirasistisk Senter, og forstander i Det mosaiske trossamfunn i Oslo.

Skribent

Ervin Kohn

Ervin Kohn er nestleder ved Antirasistisk Senter, og forstander i Det mosaiske trossamfunn i Oslo.

Skribent

Sverige skal ha valg til nasjonalforsamlingen, Riksdagen, 14. september i år, og med 50 000 svensker i Oslo er dette blitt en viktig arena for den svenske valgkampen. I den forbindelse kommer leder for Sverigedemokraterna (SD), Jimmie Åkesson, til Oslo foran det norske Stortinget for å holde et «torgmøte».

SD har sine røtter i det svenske nazimiljøet, og selv om de har pusset opp fasaden, kommer det titt og ofte frem en styggere side gjennom uttalelser fra folk i partiet.

SD ble gjennom EU-valget møtt med en rekke snu ryggen-aksjoner uansett hvor de dukket opp. Dette er en aksjonsform Antirasistisk Senter støtter og applauderer. Vi vil oppfordre folk til å komme på Eidsvoll plass og snu ryggen til SD og deres hatefulle budskap.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.