1 Feb 2016 | 

Ansvarsløst fra Nrk!

Shoaib Sultan

Shoaib Sultan er kommunikasjonsrådgiver for Norsk folkehjelps avdeling for utvikling og humanitært samarbeid, og aktiv lokalpolitiker for Miljøpartiet de Grønne. For mange er h...

Skribent

 

Listen over høyreekstreme organisasjoner ute i Europa som det forsøkes å kopiere her hjemme begynner etter hvert å bli ganske lang. Det startet med det svært lite norskklingende Norwegian Defence League (NDL) i 2010/2011. Deretter fortsatte det i januar 2015 med Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (tysk for «patriotiske européere mot islamisering av Aftenlandet (Vesten)) (PEGIDA). Siste forøsk er nå sist uke med Soldiers of Odin, Norway etter den finske borgerverngruppa med samme navn. Fellesnevnerne i alle de tre overnevnte er personer som Ronny Alte, nå sist fremstilt i Nrk som talspersonen Odins soldater i Norge.

Det er ikke småtterier Alte kan fortelle om. Hele 500 vestfoldinger står klare til å patruljere gatene for Soldiers of Odin. Nrk spiller her villig mikrofonstativ for en høyreekstrem leder som har vært en viktig bestanddel i samtlige av de tre overnevnte importerte bevegelsene. «Folkebevegelser» alle som en, uten den helt store folkelige appellen. Hvorfor Nrk velger å gi dette slik oppmerksomhet og reklame er vanskelig å skjønne. Tidligere optimistiske antagelser om forventet støtte fra «folket» ifra disse miljøene har ikke slått til. Det er liten grunn til å tro at det er noe mer hold i påstandene denne gangen.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.