29 Sep 2017 | 

29 Sep 2017 | 

Antirasistisk Senter starter egen podkast

– Noen ganger når jeg hører Shoaib og Ervin snakke, tenker jeg “kan ikke dere holde kjeft?”.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

Skrevet sammen med Namra Saleem.

I dag publiserer Antirasistisk Senter sin første podkast, Det trehodede trollet. Vi har snakket med daglig leder for Antirasistisk Senter og en av programlederne i podkasten, Rune Berglund Steen.

Hva er tanken bak navnet “Det trehodede trollet”?

Dette var noe Ervin, Shoaib og jeg ble kalt av det høyreradikale nettstedet Document.no. Vi har også blitt kalt “De tre vise menn” et annet sted, men vi synes trollet var kulere.

Er det et slags fuck you til document.no?

Ja, absolutt.

Hvorfor ville dere starte en podkast? 

Vi ønsker en kanal hvor vi kan gå mer i dybden på temaer som er viktige for antirasistisk kamp, og som kanskje kan nå folk på andre måter. Vi kommer også til å rotere på programlederne, og i første episode har jeg med meg Ervin Kohn og Shoaib Sultan.

Hvordan var de som programledere?

Jeg hører jo Shoaib og Ervin snakke nesten hver dag. Noen ganger tenker jeg “kan ikke dere holde kjeft?”, men andre ganger tenker jeg, “dette burde jo folk få høre”!

Hehe, hva slags temaer vil dere ta opp da?

Vi vil ta for oss et bredt spekter av temaer. Vi begynner med nynazister, antisemittisme og kildesortering av naziflagg. En av episodene kommer til å handle om æreskultur, en annen om rasisme opplevd av ungdommer. Ofte vil vi gripe fatt i aktuelle hendelser og debatter, og også invitere med oss folk i studio.

Hvorfor er disse temaene viktige?

Mange av tingene vi jobber med preger oppveksten og livet til folk. Samtidig opplever jeg at det har vært en glidning i perspektivene i en negativ retning, det har blitt mer vanlig å se på mange mennesker i samfunnet som et problem. I tillegg lurer jeg på hvordan man havnet i den absurde situasjonen hvor mange anser det som selvsagt at nynazister skal få marsjere i gatene våre. Minoritetenes menneskerettigheter blir skjøvet til side, og det er viktig at vi utfordrer dette.

Hvordan tror du podkasten “Det trehodede trollet” blir tatt imot?

Noen kommer til å hate oss enda mer. Noen kommer til å bli overraska over at vi har ansporinger til humor. Men først og fremst håper jeg at noen vil oppleve podkasten som en ressurs i kampen mot rasisme, at de som står i den antirasistiske kampen sammen med oss føler den som en oppbacking i tiden vi lever i.

 

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.