05
Juni
Debatt

NÅR

Fra : 05 Juni 2018 18:00

Til : 05 Juni 2018 20:30

Hvor

Saga kino

Pix Politikk: En nynazists verden

Antirasistisk senter og filmfestivalen Oslo Pix inviterer til film og debatt!

Møt nynazisten Daliborek K. Han bor på gutterommet hjemme hos mor i en liten by i Tsjekkia, og for det meste drikker han øl, spiller playstation og lager obskure Youtube-videoer. Samtidig hater han homofile og innvandrere, trener med våpen og vil rope «Sieg Heil!» sammen med de tøffeste gutta.

Nynazisten Daliborek er hovedperson i dokumentaren The White World According to Daliborek, som vises under Oslo Pix i seksjonen Pix Politikk. Etter visningen 5. juni inviterer vi til debatt om filmen og nynazisme i Europa. Daliborek er en tragisk og til dels latterlig person, men også uhyggelig skremmende. Hva slags trussel representerer han og andre nynazister? Hvordan bør Tsjekkia og andre europeiske land forholde seg til dem? Og hvor representative er de for holdninger i større lag av befolkningen?

Produsent og manusforfatter Marianna Stranska samtaler med redaktør i Filter Nyheter Harald S. Klungtveit, som følger nynazistiske miljøer i Norden tett. Forsker Tore Bjørgo fra C-Rex – Senter for ekstremismeforskning – deltar også i panelet. Arrangementet er et samarbeid med Antirasistisk senter.

The White World According to Daliborek er en annerledes og tankevekkende dokumentar om nynazisme som vil konfrontere deg med dine egne fordommer. Få med deg visning og samtale under Oslo Pix!

 

Billetter kjøpes på www.oslopix.no fra 24. mai.