18
Juni
Webinar

NÅR

Fra : 18 Juni 2020 19:00

Til : 18 Juni 2020 20:45

Hvor

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84930506246

Krisen på Middelhavet – en kamp for retten til liv

Hva er situasjonen nå, og hvordan kan man engasjere seg?

Torsdag 18. juni klokka 19.00 – to dager før Verdens flyktningdag – inviterer vi til et digitalt miniseminar om den årelange humanitære katastrofen som utspiller seg på Middelhavet.

Seminaret avholdes over Zoom. Lenke: https://us02web.zoom.us/j/84930506246

I mange år har det vært en stadig strøm av informasjon om flyktninger og andre sårbare mennesker som mister livet på veien til Europa, inkludert mange barn. Samtidig har europeiske myndigheters vilje til å redde liv minket snarere enn økt. Hjelpearbeidere blir trakassert, hindret i å redde liv og forsøkt kriminalisert. Mennesker på flukt behandles i strid med de mest grunnleggende standarder for verdighet og humanitet. Kvinner, menn og barn som kunne vært reddet, dør.

Hva er situasjonsbildet nå? Hvordan kan den enkelte engasjere seg i kampen for den mest grunnleggende rettigheten av alle, retten til liv?

Det åpnes for spørsmål fra publikum mot slutten av webinaret. Hvis du ønsker å stille et spørsmål, gi beskjed ved å sende en tekstmelding. Du kan stille spørsmålet i tekstmeldingen, eller be om å få ordet.

PROGRAM:
– Situasjonen på Middelhavet og de greske øyene. Salam Aldeen, leder, Team Humanity. Salam Aldeen reiste til Hellas straks etter han så bildet av Alan Kurdi. Siden den gang har han fortsatt å kjempe for å redde liv.
– En menneskeskapt katastrofe. Kristina Quintano, journalist og forlegger. Quintano er kjent for sin kontinuerlige dokumentering av situasjonen på Middelhavet, ikke minst på FB-siden “Budbringeren fra helvete”.
– Samtale om situasjonen. Hvordan kan den enkelte engasjere seg? Samtalen ledes av Rune Berglund Steen, leder, Antirasistisk Senter.