13
Juni

NÅR

Fra : 13 Juni 2017 18:00

Til : 13 Juni 2017 20:00

Hvor

Saga Kino

Film og samtale: Whose Streets? En ny sosial bevegelse

Regissør Sabaah Folayan kommer til Oslo Pix for å snakke om sin opplevelse av opprøret i Ferguson, og om fremtidsutsiktene for Black Lives Matter-bevegelsen. Møt henne til samtale før visning av filmen Whose Streets tirsdag 13. juni kl. 18.00.

Whose Streets? forteller om opprøret i Ferguson utenfor St. Louis. 9. august 2014 blir den svarte tenåringen Michael Brown skutt og drept av en politimann. Drapet utløser langvarig frustrasjon hos det svarte flertallet i byen, og mange tusen mennesker tar til gatene i protest. Samtidig får saken nasjonal oppmerksomhet, og er med på å gi liv til Black Lives Matter: en ny sosial bevegelse for svartes menneskeverd og rettssikkerhet. Regissør Sabaah Folayan er selv aktivist og anti-rasist, og dro til Ferguson kort tid etter drapet på Brown. I sin film prøver hun å fange raseriet, sorgen, entusiasmen og mangfoldet i et sosialt opprør mens det faktisk utspiller seg. Filmen følger en rekke aktivister, og er også et portrett av deres lokalsamfunn.
 
Whose Streets? er en av de viktigste politiske dokumentarene fra det siste året. Sabaah Folayan kommer til Oslo Pix for å snakke om sin opplevelse av opprøret i Ferguson, og om fremtidsutsiktene for Black Lives Matter-bevegelsen. Møt henne til samtale før visning av filmen tirsdag 13. juni kl. 18.00.
 
Sabaah Folayan er aktivist, historieforteller og filmskaper, født og oppvokst i Los Angeles. Hun er utdannet i medisin og biologi ved Columbia University. Whose Streets? er laget i samarbeid med kunstner og musiker Damon Davis, og hadde premiere under filmfestivalen i Sundance i januar.