9 Sep 2014 | 

Benjaminprisen – på jakt etter kandidater!

Hvert år deles Benjaminprisen ut til en skole som utmerker seg i arbeidet mot rasisme og diskriminering. Den 1. oktober er det frist for forslag til prismottaker for 2014.

Anne Marie Mollen

Skribent

Anne Marie Mollen

Skribent

Om Benjaminprisen

For å vinne Benjaminprisen må skolens arbeid må være langsiktig forankret, involvere alle skolens aktører og være synlig i lokalmiljøet. Juryen ser også etter konkrete tiltak eller metodikk som er nyskapende og som kan inspirere andre skoler. Alle skoler som foreslås vil bli bedt om å komme med utfyllende dokumentasjon om sitt arbeid. Sekretariatet på HL-senteret nominerer fem skoler som legges fram for juryen.

Benjaminprisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen, som 15 år gammel ble offer for et rasistisk motivert drap begått av nynazister på Holmlia den 26. januar 2001. Prisen deles ut på vinnerskolen 22. januar 2015 og består av 100 000 kroner, et diplom og en miniatyrbyste av Benjamin Hermansen.

Benjaminprisens jury består av Marit Hermansen (lærer og Benjamin Hermansens mor) og representanter fra Likestillings- og diskrimineringsombudet, Antirasistisk Senter, Utdanningsforbundet, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Elevorganisasjonen og Sametinget. Direktør ved Senter for studier av Holocaust og Livssynsminoriteter, Guri Hjeltnes, leder juryens arbeid. Senterets undervisningsavdeling er fast sekretariat for prisen.

Prisen for godt arbeid i 2013 ble i januar delt ut til Brandengen skole i Drammen.

Mer om Benjaminprisen, kriterier og hvordan å foreslå en skole finner du på HL-senterets hjemmeside.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.