1 Feb 2021 | 

1 Feb 2021 | 

BLM Nobelprisnominert

SVs Petter Eide har foreslått BLM til årets Nobelpris. Antirasistisk Senter støtter forslaget.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

Fristen for å nominere kandidater til Nobels Fredspris gikk ut natt til i dag, mandag. Blant de nominerte er Black Lives Matter – bevegelsen, som har stått tydelig fram som en forkjemper for antirasisme i 2020. Det er Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) som står bak nominasjonen:

– Da jeg lette i bakhodet for å finne det viktigste som har skjedd i året som har gått når det gjelder fred og konflikt, så tenkte jeg på Black Lives Matter. Det er en enormt viktig global bevegelse, som jeg er blitt veldig berørt av, sier Eide til Klassekampen.

Antirasistisk Senter støtter forslaget:

– Black Lives Matter er en massiv, internasjonal bevegelse for antirasisme, likeverd og fellesskap som bygger videre på en rettighetskamp som har blitt anerkjent av prisen tidligere, ikke minst gjennom tildelingen til Martin Luther King jr. Det er sjelden en bevegelse har betydd så mye for så mange mennesker i så mange land, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter.

Han understreker at de mange markeringene i en rekke land, også i Norge, spesielt i 2020 var en vekker verden trengte:

– Vi kan ikke tillate at denne oppvåkningen stanser opp – at den blir noe vi bare ser tilbake på som en del av 2020. Derfor vil en tildeling være av stor betydning, både som en anerkjennelse av BLM og som en sterk påminnelse om den veien vi fortsatt har å gå i kampen mot rasisme, sier Berglund Steen.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.