22 Jun 2017 |  - Ekstern skribent

22 Jun 2017 | 

Bekymringsmelding: HRS’ Facebook-side

Ser ikke HRS sitt ansvar for å luke ut voldsretorikk og støtte til høyreekstrem terror?

Erik Honoré

Ekstern Skribent

Erik Honoré

Ekstern Skribent

En rask sjekk av Facebook-siden til Hege Storhaugs Human Rights Service etter terrorangrepet på Finsbury-moskeen i London denne uka, viser at sidene deres flommer over av voldsretorikk og direkte uttalt støtte til terror, hevn og borgervern.

Sidene deres flommer over av voldsretorikk og direkte uttalt støtte til terror, hevn og borgervern.

Eksempler på åpen hyllest til terroristen etter moské-angrepet: «Vesten trenger flere som han.» «Well, give the man a truck!» «Terroristen?» «Øye for øye, tann for tann!» «Rule Britannia!» «Når politikerne ikke vil ta det på alvor …» «Jeg tror at PK-journalistene vil hyle opp om kor grusomt og forferdelig, at dette er et rasistisk angrep.» «Er kanskje ikke så rart etter all muslimsk terror, nån vil vel ta igjen og ikke bare vende det andre kinnet til….?» Samt konspirasjonsteorier om at muslimer selv sto bak angrepet.

Andre gullkorn fra HRS-siden: «Kanskje litt på kanten, men det ser ut for at vi trenger en ny Hitler.» «Få se trynene til faenskapet. Kanskje noen kjenner dem igjen og kan knerte de.» «En fredelig eller moderat muslim finnes ikke. Like lite som det finnes en moderat eller fredelig nazist.»

Jødene slipper heller ikke unna: «Vi alle lever i en løgn lurt av jødene og systemet, alt vi har lært og blitt fortalt, se denne filmen og tenk» (med link til en antisemittisk konspirasjonsfilm og en Hitler-hyllest på YouTube med tittelen «Mannen som sto opp mot bankene»). «Eliten og globalistene med Soros i spissen og Merkel og Juncker på hver sin side kommer til å rive et velfungerende Europa i fillebiter.»

Jødene slipper heller ikke unna.

Human Rights Service kan ikke unnskylde dette med at organisasjonen ikke har tid til å følge med og moderere sidene. De tre ansatte har 1,7 millioner i årlig statsstøtte for å jobbe på internett. Dessuten publiserer HRS flere saker daglig på sidene, og kommenterer selv i trådene når det en sjelden gang dukker opp motinnlegg.

Sakene som legges ut av redaksjonen er en saus av spekulasjoner, konspirasjonsteorier og enkeltnyheter som presenteres som en generell tilstandsbeskrivelse. Innlegg om hijab og flyktningers utdanningsnivå blandes sammen med saker om terror og ekstremisme – og budskapet er enkelt: Det er ikke forskjell på islam og radikal islamisme. Terrorister og jenta i hijab på nærbutikken er to sider av samme sak.

Som et minimum må man kunne mene at en organisasjon som mottar statsstøtte for integrering, ikke kan tillate seg å være en åpen arena for grove, hatefulle uttalelser til støtte for terror, rasisme og borgervern. Kan man håpe at HRS faktisk vil ta ansvaret og luke ut slike ekstreme uttalelser, eller vil de faktisk godta at dette blir stående som en del av ytringene som møter lesere av deres sider?

 

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.