25 Aug 2017 |  - Ekstern skribent

25 Aug 2017 | 

Hvor er Rakavan Jeevaharan?

Det er nå gått over en uke siden Rakavan Jeevaharan forsvant. Han ble også raskt borte fra medias oppmerksomhet.

Linn Rosenborg

Ekstern Skribent

Linn Rosenborg

Ekstern Skribent

Det er nå gått over en uke siden han sendte melding til sin søster om at han var på vei hjem. Det er nå gått over en uke siden han ikke kom hjem, og over en uke siden noen sist så ham.

Tirsdag, kl 20:59, var det ni saker på fronten til Nettavisen om Johaug og det hersens munnsåret hennes. Ni saker, alle illustrert med en gråtende Johaug og en ski-nasjon som er i harnisk over at hun (kanskje) ikke vil få delta i OL. I skrivende øyeblikk (onsdag kl. 13:50) har VG 8 saker om munnsår-dommen. På Dagbladets front sluttet jeg å telle på 15 saker.

Ærlig talt!

Jeg forstår at det er klikk som skaper penger, og at penger holder skipet flytende. Jeg forstår at man satser på saker som leser. Jeg forstår at Johaug anses som en vi kjenner og er glad i. Hun har tross alt tatt steget inn i millioner av norske hjem via tv-skjermen, seierspaller og konge-klemmer. Jeg forstår at man naturlig nok engasjerer seg i saker som føles mer hjemmekjære. Samtidig sitter jeg med en bismak i munnen.

En gutt, som på søndag skulle feiret 21 års-dagen sin, er sporløst forsvunnet. Ifølge politiet er det lite som tyder på at han har ønsket å forsvinne selv. Den siste kontakten var ordene hans “Gleder meg til i morgen“.

Fokuset i mediene, og med det mener jeg mangelen på fokus på saker som dette, er oppsiktsvekkende. Tragisk. En ting er denne tendensen til å utelukkende ville lese saker som passer inn i egen hverdag og virkelighetsforståelse. All verdens algoritmer og fandens oldemor bidrar ikke akkurat til økte perspektiver rundt om i det ganske land. En annen ting er saker mediene velger å fronte – og medias ansvar, som fjerde statsmakt, for å sluse lesere inn mot saker som er av samfunnsmessig interesse og nytte at flest mulig leser.

Er det virkelig så mye mer krise at Johaug har fått en dom mange mener er urettferdig (men som står i stil til andre lignende saker) enn at Rakavan Jeevaharan er forsvunnet? Nei.

Se etterlysning her

Er du i Trondheims-området? Følg med på Facebook for informasjon om leteaksjoner

Del bilder og saker om forsvinningen. Noen der ute vet hva som har skjedd!

 

Først publisert her.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.