18 May 2017 |  - Ekstern skribent

18 May 2017 | 

Nye partier i konspi-land

Norgespartiet og Alliansen snakker om jødiske eliter.

John Færseth

Ekstern Skribent

John Færseth

Ekstern Skribent

Norgespartiet og Alliansen stiller begge til valg for første gang denne høsten, begge med å trekke Norge ut av EØS-avtalen som hovedsak.

Samtidig har de også noe annet felles: Begge har ledere som har kommet med det som kan tolkes som konspiratoriske uttalelser om jøder og deres påståtte maktposisjon i USA og Norge. Norgespartiets leder hevder at en jødisk familie kontrollerer samtlige sentralbanker, mens Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen mener at norske politikere er «i lomma på» mektige lobbyer.

Norgespartiet: «Propagandatall» om holocaust og jøder som «problem»

På facebooksiden sin har Norgespartiets leder Lars Rønbeck delt en video som forteller at den jødiske Rothschildfamilien kontrollerer sentralbankene i alle land unntatt tre – Iran, Cuba og Nord-Korea – og at Afghanistan, Sudan, Irak og Libya ble invadert eller infiltrert for å sikre seg kontroll der også. Rothschild blir sagt å ha nok penger og makt til å kunne manipulere hvilket som helst land til å gjøre det for dem, men foretrekker å bruke USA og FN som verktøy.

En annen video på Rønbecks vegg hevder at det nazistiske folkemordet på seks millioner jøder er et propagandatall som har blitt forsøkt lansert flere ganger gjennom historien, med teksten “Her ser det ut til at historien om 2. verdenskrig må opp til sterk revidering?”. På en offisiell facebookside for partiet deles det innlegg der det hevdes at det finnes pedofiliringer med forbindelse til den britiske kongefamilien.

Norgespartiet har eksistert siden midten av 2000-tallet, men har ikke tidligere klart å skaffe nok underskrifter til å stille til valg. I år stiller partiet for første gang lister i Hedmark fylke. Partiet er «antiglobalistisk» og går blant annet inn for å ta Norge ut av EØS og å innføre bindende folkeavstemninger.

Partiet hadde i flere år boken «Frimureriet og de skjulte makteliter» av Erik Rudstrøm liggende ute i scannet format. Her kan man blant annet lese at Arbeiderpartiet baserer seg på instruksjoner gitt i Sions Vises Protokoller, at jøder kontrollerer verden gjennom frimurerlosjene og at det selges narkotika fra synagogene. Folk som stiller spørsmålstegn ved holocaust skal ha blitt drept.

Partileder Lars Rønbeck ønsker ikke å kommentere noe av dette.

Alliansen-leder: Norske partier og politikere «i lomma på» mektige lobbyer

Et annet parti som stiller lister i år er det nystartede Alliansen, som ledes av Hans Jørgen Lysglimt Johansen. I en debatt på facebookgruppen «Vi som bryr oss om avisa Klassekampen» som handler om den jødiske eliten i USA med uttgangspunkt i en artikkel i tidsskriftet Forward, skriver Lysglimt Johansen:

«Norske partier og politikere er fullstendig i lommen på denne lobbyen. Se hvordan Høyre vingler om Assad skal styrtes. Så dere hvordan til og med SVs leder Audun Lysbakken fikk trukket benkeforslaget om forbud mot omskjæring etter påvirkning fra denne lobbyen, null ryggrad.»

Gruppen «Vi som bryr oss om avisa Klassekampen» drives av NTNU-amanuensis Trond Andresen, som tidligere har gjort seg bemerket ved å invitere den kontroversielle britiske musikeren Gilad Atzmon til Norge og ved å hevde at jøder mangler empati. Gruppen er preget av et svært negativt syn ikke bare på Israel men også på jødedommen som religion. Blant medlemmene i gruppen finnes også minst to kjente høyreekstremister.

Lysglimt Johansens parti ble startet i vinter, og har i likhet med Norgespartiet som hovedsak å få Norge ut av EØS. Lysglimt har også gått inn for en boikott av Israel, som han har begrunnet med motstand mot Israels atomvåpenprogram.

Under det amerikanske valget opptrådte Lysglimt ved flere anledninger som tilhenger av Donald Trump, og antydet ved en av disse at  Hillary Clinton kunne ha tatt imot israelske penger for å angripe Syria.

Lysglimt Johansen: Ikke samme eliter

Lysglimt Johansen sier til Antirasistisk.no at han ikke mente å snakke om noen slik jødisk lobby i Norge.

– Det som er problemet her er en politisk korrekthetslobby, som er bredere enn som så.

– Å styrte Assad er jo i Israels interesse, de er i krig med Syria, det er hverken USA eller Norge. Når det gjelder SV så trakk de forslaget med begrunnelse om at saken måtte utredes, men det var jo ikke den reelle begrunnelsen. Det er noe som foregår her, det er interessant hvor lite vi hører om muslimene her selv om mange fler av disse blir omskåret. Det er jødene som snakker høyest her.

Men du trekker langt på vei en sammenheng mellom disse to tingene?

-Jeg sier ikke at det er snakk om samme eliter. Utenrikspolitikk og USA/Nato/Israels krig med Syria – det er jo noe helt annet en den lokale debatten vi har i Norge om omskjæring. Forward kommer med en påstand om at “en jødisk elite seiler opp under Trump”, og jeg bekrefter at dette ser ut til å være tilfelle og drar to paralleller til Norge. Men disse har ingenting med hverandre å gjøre, det sier seg nesten selv, sier Lysglimt Johansen.

(Ingen ting tyder på at det finnes noen forbindelse mellom Norgespartiet og Alliansen, eller de aktuelle facebookpostene.)

 

 

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.