31 Oct 2019 | 

31 Oct 2019 | 

God vinter, jul, jol, hannukah, solsnu eller hva dere enn måtte feire

Shoaib Sultan

Shoaib Sultan er kommunikasjonsrådgiver for Norsk folkehjelps avdeling for utvikling og humanitært samarbeid, og aktiv lokalpolitiker for Miljøpartiet de Grønne. For mange er h...

Skribent

Vi er inne på et giftig og problematisk spor, og mens enkelte kan ha dårlige hensikter og baktanker er endel av de som sprer giften folk som mener og ønsker det beste.

Denne gangen er det ikke nisseluer eller avlysning av julefeiring, men navn på en produktserie fra IKEA fordi de kaller det vintervarer (selv om ordet jul nevnes flere ganger også.) Det er bloggen på ytre høyre, Resett, som har skrevet om dette med hatfest om «svenske tilstander» og «snikislamisering» i kommentarfeltene. En helt naturlig reaksjon på hundefløyten hvor dette selvsagt er den naturlige og forventede for ikke å si den ønskede reaksjonen.

Denne gangen er det ikke nisseluer eller avlysning av julefeiring, men navn på en produktserie fra IKEA fordi de kaller det vintervarer.

Alt jeg har skrevet så langt er litt etter dreieboka, og egentlig ikke noe man burde kaste bort tiden på å skrive om. Vår tidligere justisminister (!) Per Willy kaster seg på, og andre hatblogger som HRS m.fl. drar inn knefallet for islam og annet tull.

Så kommer altså vår sittende justisminister Jøran Kallmyr på banen, og lurer på om kontoen til Resett er hacket, for noe så dumt kan de da ikke mene. (Eh, jo kjære deg, det kan de, og det gjør de.)

Jeg var, er og vil nok fortsette å være uenig med Kallmyr i det meste på politikken, men jeg setter faktisk pris på at han (bare indirekte, ihvertfall så langt) tar avstand fra den rasistiske hundefløyten som det her blåses opp til.

En kan mene noe om naivitet her, men jeg ser at flere av de jeg er mer enig med enn med justisministeren bruker alle andres hatkommentarer mot ham. Altså, heller enn å sette pris på en anstendig tilnærming fortsetter man angrep på ham. Tydelig eksempel på «se hvem som sier noe, ikke hva som sies» skal man lete lenger etter.

Jeg var, er og vil nok fortsette å være uenig med Kallmyr i det meste på politikken, men jeg setter faktisk pris på at han (bare indirekte, ihvertfall så langt) tar avstand fra den rasistiske hundefløyten som det her blåses opp til. Vil oppfordre mine venner og politiske meningsfeller til det samme.

God vinter, jul, jol, hannukah, solsnu eller hva dere enn måtte feire i den kommende perioden, og takk til Jøran for anstendigheten her. Så krangles vi ved neste korsvei!

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.