22 Apr 2015 | 

Fakkeltog for anerkjennelse av folkemordet på armenerne

24. april kl 19 arrangeres det markeringer over hele verden i forbindelse med at det er hundre år siden folkemordet på armenerne i Tyrkia.

Vivian Brattsti Sørensen

Skribent

Vivian Brattsti Sørensen

Skribent

I 2015 er det 100 år siden folkemordet på armenere fant sted. Et folkemord som var nøye planlagt og systematisk gjennomført under det ungtyrkiske styret 1915-1920 i Det osmanske riket.

I årene 1915 til 1916 mistet  en og en halv millioner armenere livet som følge av militært organiserte massakrer, deportasjoner, sult og etnisk vold. Folkemordet på armenerne, Holocaust og folkemordet i Rwanda fremstilles som de tre arketypiske og uomtvistelige folkemordene i det tjuende århundre.

Arrangementer i forbindelse med 100 års markeringen blir avholdt på alle verdens kanter. Flere statsledere fra forskjellige land og presidenter fra Frankrike, Russland, Polen, Kypros og Serbia skal avlegge et besøk til Tsitsernakaberd-monumentet i Jerevan den 24. april.

Armensk kulturforening i Norge sammen med Det Armenske Apostoliske Kirkesamfunn jobber aktivt med å holde sine medlemmer og venner oppdatert om kommende arrangementer i forbindelse med 100 år markeringen. Mer informasjon finnes her http://armenia.no/100.html og her på facebook http://www.facebook.com/folkemord1915

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.