11 Sep 2017 | 

Foreslå en skole til Benjaminprisen

Innen 1. oktober kan alle foreslå en skole til Benjaminprisen 2017.

Maria Wasvik

Redaktør

Maria Wasvik

Redaktør

Vet du om en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering? Har du opplevd en skole med gode tiltak eller god undervisning, og som setter inkludering og antirasisme på dagsorden? Foreslå skolen til årets Benjaminpris!

Både elever, foreldre, naboer, lærere og rektorer har foreslått tidligere vinnerskoler. Private og offentlige skoler fra hele landet kan meldes på, og hvert forslag er et viktig bidrag

Benjaminprisen er en skolepris. Prisen deles ut hvert år til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering. Prisen bærer navnet til Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001. Drapet på ham var rasistisk motivert. Skolene som mottar prisen arbeider aktivt mot rasisme og alle diskriminerende holdninger og handlinger. Prisutdelingen finner sted i tilknytning til den årlige markeringen av den internasjonale Holocaustdagen. Kunnskapsministeren overrekker prisen, og vinnerskolen får en sum på 100 000 kroner.

Benjaminprisen 2016 ble tildelt Løkenåsen skole i Lørenskog for sin satsing på arbeid mot rasisme og diskriminering over lang tid.

For å foreslå en skole, besøk www.benjaminprisen.no, eller fyll ut nettskjemaet.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.