5 Sep 2019 | 

Fred over Johanne Zhangjia Ihle-Hansens minne

Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble bisatt i går. Vi takker familien for donasjonene til vår ungdomsavdeling, Agenda X.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

I går, onsdag 4. september, ble Johanne Zhangjia Ihle-Hansen bisatt under en livssynsnøytral seremoni i Haslum kapell. Etter hva som er kjent ble Johanne drept av stebroren før det mislykkede terrorangrepet på al-Noor-moskeen 10. august.

Det var en både verdig og usigelig vond markering vi opplevde i går. At familien valgte en åpen bisettelse, var sterkt. Sterkt var også fokuset på fellesskap og samhold, blant annet med minneord fra al-Noor-moskeen, og med felles sang av “Barn av regnbuen”. Den sangen betyr mer noen ganger enn andre.

Seremonien ga en inngående opplevelse av hvem Johanne var, selv for dem av oss som aldri møtte henne: en klok, engasjert, mild og ikke minst høyt elsket person med mange planer for framtiden.

Det er umulig å leve seg inn i familiens dype sjokk og sorg. Vi på Antirasistisk Senter er spesielt beveget over at familien har bedt om at gaver gis til vår ungdomsavdeling, Agenda X, etter hva vi forstår motivert av Johannes eget engasjement mot rasisme. Det setter vi umåtelig stor pris på, og vi vil sørge for at pengene brukes på et vis som er egnet til å hedre Johanne.

At vi lyser fred over hennes minne, betyr ikke at vi skal glemme den grusomme uretten som avsluttet hennes liv så alt for tidlig. Etter hvert vil vi trolig få vite hva som skjedde, og hvorfor det skjedde. Det kan bli rystende i seg selv.

Vi lyser fred over hennes minne.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.