1 Mar 2017 | 

Frokostmøte på kvinnedagen: De skamløses tid

Maria Wasvik

Redaktør

Velkommen til frokostmøte om «de skamløse»: De som har kjempet mot undertrykkende normer, på selveste kvinnedagen! Nationaltheatret, Antirasistisk Senter og Tankesmien Agenda inviterer til frokostmøte. Frokosten serveres kl. 07.30. Møtet starter kl. 0800 og varer til ca 0930.

Det er på tide å bli hørt, skrev Nancy Herz i Aftenposten i høst, om at mange fortsatt lever ufrie liv i Norge. Hvilken rolle spiller normbryterne? Hvilke normer er det viktigst å bryte i dagens Norge? Hvordan skal vi vinne kampen om alles rett til selv å definere hvem vi er?

Kadra Yusuf, Sofia Srour og Lise Christoffersen diskuterer hvordan vi skal komme videre. Stadig flere unge fra minoritetsmiljøer trosser trange normer i egne miljøer. Det finnes lover og hjelpeapparat. Allikevel har vi langt igjen til kvinner og barn i alle miljøer har like muligheter til selv å velge i de viktigste spørsmålene i sine liv. Hva må skje i miljøene dette gjelder, og hva kan politikken og storsamfunnet gjøre? Marte Gerhardsen, leder i tankesmien Agenda, leder samtalen.

Nancy Herz, Bushra Ishaq, Anja Breien og Luca Dalen Espseth vil snakke om hvordan de på ulike måter bryter med normer i egne miljøer eller i storsamfunnet, og konsekvensene det har hatt. Martine Aurdal, feminist og debattansansvarlig i Dagbladet er ordstyrer.

I forkant av møtet blir det kunstnerisk innslag med utdrag fra forestillingen Don Juan.

Du hører fra:
– Bushra Ishaq har blitt tildelt Fritt Ords ærespris, og Nancy Herz, Sofia Srour, Kadra Yusuf har fått Fritt ords Honnør pris for sine viktige bidrag til offentlig debatt om kvinners frihet i Norge.

– Luca Dalen Espeseth skiftet kjønn fra kvinne til mann, og kjemper nå for allmenn aksept for alle transkjønnede.

– Anja Breien er en av Norges første kvinnelige filmregissører og laget en rekke filmer om kvinnekamp og kvinneundertrykkende normer.

– Lise Christoffersen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Hun har tidligere jobbet som forsker ved Institutt for sosialforskning (INAS), og vært ordfører i Drammen.

 

Gratis inngang, men obligatorisk påmelding via: http://www.nationaltheatret.no/kvinnedagenfrokost

 

Velkommen!

 

Arrangement på Facebook: https://www.facebook.com/events/1795861907333199/

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.