5 Jan 2021 |  - Ekstern skribent

5 Jan 2021 | 

Hussein Abdollahi sin ubehandlede kreft

Han hadde vært i Norge i 16 år som ureturnerbar asylsøker. Hussein Abdollahi (62) døde av kreft 05.08.2020, fortsatt som ureturnerbar og uten rett til legehjelp.

Arne Viste

Ekstern Skribent

Arne Viste

Ekstern Skribent

I 2017 oppsøkte han legevakta fordi han følte seg syk, og hadde vanskelig for å puste. Han fikk beskjed om at det kanskje var astma. Han ble ikke undersøkt, og fikk ikke tatt noen blodprøver. Han fikk heller ingen medisiner, men han fikk et nummer til ambulansen som han kunne ringe hvis han trengte oksygen. Innimellom fikk han låne inhalator, når han slet med å puste.

I mai 2020 ble han så dårlig at han ble innlagt på sykehus. Han fikk da beskjed om at han hadde kreft i lungene og hadde hatt det en stund, og at han hadde ca. fire måneder igjen å leve.Hussein  døde i august.

8. januar hvert år er Yemane-dagen. Vi minnes Yemane Teferi som døde 8. januar 2016 etter 25 år i passivitet på asylmottak som ureturnerbar asylsøker. Dette er leserinnlegg 2 av 5 som er tilegnet minnet om ham.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.