4 Dec 2014 | 

Hvordan anmelde hatkriminalitet til politiet

Vi anbefaler alle som opplever hatkriminalitet å politianmelde saken. Her kan du lese om hvordan du går frem.

Anne Marie Mollen

Skribent

Anne Marie Mollen

Skribent

Ta kontakt med nærmeste politistasjon. Du trenger ikke si nøyaktig hva som har skjedd i vakten (resepsjonen); det skal være nok å si at du vil anmelde et tilfelle av vold, trakassering, hærverk eller hva det måtte gjelde – du kan være mer presis når du senere avgir forklaring. Du kan be om å avgi forklaring på eget rom hvis du er mer komfortabel med det. Husk at du kan ta med deg en person når du skal anmelde; du trenger heller ikke å være alene når du avgir forklaring.

Husk at motivet er viktig når du anmelder hatkriminalitet. Det er derfor viktig at du får fram hva du mener var motivet for overgrepet, for eksempel om det var på bakgrunn av din hudfarge, om personen brukte skjellsord som viser til dette eller lignende. Det er en fordel å anmelde så raskt som mulig etter hendelsen, mens du husker flest mulig detaljer.

Vitner kan også anmelde hatkriminalitet.

Hvis du opplever å ikke bli tatt på alvor hos politiet, eller ønsker å snakke videre med oss om hvordan du anmelder, eller om opplevelsen av ditt møte med politiet, kan du ta kontakt på telefon 23 13 90 00 eller send en epost til epost@antirasistisk-senter.no.  Vi oppfordrer også alle til å fylle ut skjemaet her. Vi har selvfølgelig taushetsplikt.

Vil du vite mer om hva hatkriminalitet er for noe? Les mer her.

Her kan du lese om hvorfor det er viktig at du sier ifra.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.