16 Dec 2020 | 

Kampanjelansering: #ikkeskyldpåmeg

Mennesker med minoritetsbakgrunn er mer enn bare statistikk.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

Unge Antirasister lanserer i dag, 16.12.20, kampanjen #ikkeskyldpåmeg. Målet med kampanjen er å formidle at mennesker med minoritetsbakgrunn er mer enn bare
statistikk. Under koronapandemien har fordommer mot melaninrike mennesker kommet frem i lyset, og ulike minoritetsgrupper har blitt stemplet som smittebærere. Dette må stoppe! Ønsket om å finne en syndebukk for smittespredning er skadelig og sprer kun flere fordommer og mer fremmedfrykt i en tid hvor vi heller burde stå sammen.

Hjelp oss å spre bildene og budskapet gjennom emneknaggen #ikkeskyldpåmeg

Sosial ulikhet er en viktig faktor når det kommer til hvem som blir smittet. Har du mulighet for hjemmekontor? Møter du flere fremmede mennesker i løpet av en dag? Har du mulighet for å holde avstand til disse menneskene? Har du mulighet for å isolere deg fra resten av din husstand dersom du blir smittet? Det finnes flere sosioøkonomiske faktorer som gjør at noen grupper har økt risiko for smitte, og disse kommer ikke alltid godt nok frem i smittestatistikken og mediene.I tillegg til å bli fotografert, ble bidragsytere bedt om å fullføre setningen «Det du ikke vet er at jeg …». Her henvender vi oss til storsamfunnet, til deg som sitter og leser dette akkurat nå, til deg som ser, liker og deler bildene på sosiale medier. Det ligger mye mer enn en positiv test bak smittestatistikken, og det er nettopp dette våre bidragsytere vil fortelle deg ved å fullføre setningen. Hjelp oss å spre bildene og budskapet gjennom emneknaggen #ikkeskyldpåmeg. Tusen takk til alle som valgte å stille opp, og spesielt til våre fantastiske bidragsytere. Vi er evig takknemlige!

Tusen takk til fotograf Samir Madad som visualiserte ideen vår. Og takk til Noémie Doumayrou for design av klistremerker.

Til sist, tusen takk til Lisa Esohel Knudsen og Vanessa Storøy Merine for all støtte og veiledning.

Bidragsytere

Ameli (16) Arthur (22) Camilla (22) Cliff (67) Khadra (32) Nikita (19) Roble (29)

Hilsen Unge Antirasister

Andrea Lopez, Asha Abdullahi, Harper Lundblad, Ida Helene Benonisen, Ida Sabina S. Shirazi, Jasmin Idriss, Mia Victoria Garrett Prestø, Kine Marie Michelet, Saiida Mohamud

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.