19 Mar 2018 | 

Min Fugelli-avtale

Kampanjen “Min Fugelli-avtale” lanseres i forbindelse med FNs dag mot rasisme 21. mars.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

Per Fugelli vil bli husket for sin dype medmenneskelighet, og for sin utrettelige kamp mot fordommer og hat. Han så viljen til å redusere hverandre til stereotypier og fiendebilder som en av de største truslene i vår tid. Hvordan skal vi alle kjempe for å holde Fugellis engasjement for et varmt og inkluderende samfunn levende?

I anledning FNs dag mot rasisme 21. mars lanserer Antirasistisk Senter kampanjen “Min Fugelli-avtale”, hvor vi oppfordrer folk til å presentere sine egne “Fugelli-avtaler” om hvordan de vil jobbe for å hedre Fugellis engasjement og bidra til å holde det i live.

I tillegg til en spesialvisning av filmen om Fugelli 21. mars, vil vi i løpet av de kommende dagene publisere filmer og bilder hvor engasjerte personer deler sine Fugelli-avtaler. Bildet ovenfor viser biskop emeritus Tor Berger Jørgensen, styreleder i Mennesker i Limbo, som krever medmenneskelighet og verdighet for de såkalt papirløse, menneskene uten lovlig opphold i Norge som lever iblant oss år etter år nesten uten rettigheter.

Vi oppfordrer deg til å lage din egen Fugelli-avtale – at du tenker på hvilken sak du virkelig vil kjempe litt ekstra for de kommende årene, og gjerne at du deler den med andre med hashtagen #MinFugelliAvtale.

Vi oppfordrer deg til å lage din egen Fugelli-avtale – at du tenker på hvilken sak du virkelig vil kjempe litt ekstra for de kommende årene, og gjerne at du deler den med andre med hashtagen #MinFugelliAvtale.

Kampanjen ble kickstartet på lørdag, da ordfører Marianne Borgen og varaordfører Khamshajiny Gunaratnam presenterte sine avtaler.

Samfunnet preges av en stadig mer polariserende og hatsk retorikk fra enkelte. Oslos Ordfører Marianne Borgen forteller i videoen nedenfor om hvordan hun vil kjempe for å holde Per Fugellis engasjement for et varmt samfunn levende, nemlig ved å være en tydelig stemme for tillit i samfunnet, og en tydelig stemme mot hatefull og splittende retorikk:

https://www.facebook.com/arsnorge/videos/1899131320158370/

 

Varaordfører i Oslo Khamshajiny Gunaratnam vil holde Per Fugellis engasjement levende ved å kjempe for at vi ikke bare skal leve i samme by, men også i samme virkelighet – og har derfor invitert Sylvi Listhaug med på kino:

https://www.facebook.com/arsnorge/videos/1899213626816806/

 

Spesialvisning av “Per Fugelli – siste resept”

På FNs dag mot rasisme, 21. mars klokka 17.30, inviterer vi til en spesialvisning av Erik Poppes sterke film “Per Fugelli – siste resept” på Saga kino (sal 2).

På FNs dag mot rasisme, 21. mars klokka 17.30, inviterer vi til en spesialvisning av Erik Poppes sterke film “Per Fugelli – siste resept” på Saga kino.

Etter filmen vil flere engasjerte personer presentere sine “Fugelli-avtaler”: sine løfter om hvordan de skal kjempe for å holde Per Fugellis engasjement levende, og hvilke saker de brenner for, nemlig samfunnsdebattant Nancy Herz, biskop i Oslo Kari Veiteberg, direktør ved Nobels Fredssenter Liv Tørres, skuespiller ved Nationaltheatret Iselin Shumba, samfunnsdebattant Mina Adampour og ikke minst filmens regissør, Erik Poppe.

Les mer om filmen her. Billetter kan kjøpes på kinoen, eller her.

 

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.