14 Jun 2016 | 

Minnemarkering for flyktningene som har druknet i Middelhavet

Vivian Brattsti Sørensen

Skribent

«Det virker som om den menneskelige verdigheten ender der Europas yttergrenser begynner. De døde er et resultat av Europas lukkede dører. Mitt barnebarn døde en smertefull død, selv om hun kunne ha vært reddet.» (Eritreisk bestefar)

Aldri før har så mange mennesker vært på flukt fra hjemmene sine. En liten andel av disse forsøker å ta seg til Europa, men stengte grenser og mangelen på lovlige reiseveier har medført utallige tragedier langs yttergrensen. Siden 2014 har flere enn 10 000 mennesker druknet i Middelhavet på vei til tryggheten i Europa.

I forbindelse med Verdens Flyktningdag (20. juni) inviterer Norges Kristne Råd i samarbeid med Eritreiske kirker, Syrisk og Gresk ortodokse kirker til en markering for å minnes alle som har mistet livet på flukt over Middelhavet, for å be for de pårørende, for å vise solidaritet og for å vise skuffelse og indignasjon over at våre ledere mangler evnen og viljen til å løse krisen.

Minneseremonien vil bestå av en kort liturgi basert på et forslag fra The Churches’ Comission of Migrants in Europe. Det vil bli skriftlesing, musikk, appeller og lystenning.

 

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.