29 Oct 2014 | 

Ordets makt – et seminar om media og oss

Rune Berglund Steen

Rune Berglund Steen begynte på Antirasistisk Senter som kommunikasjonsansvarlig i 2010, og ble leder i 2013. Tidligere har han blant annet arbeidet for Norsk Organisasjon for Asyl...

Redaktør

Den kanskje viktigste leverandøren for utformingen av våre tanker og holdninger er media. Tittelen på dette seminaret, «Ordets Makt», er lånt fra den svenske skribenten Ola Larsmo, vinner av Ibsenprisen i 2008. Han skrev om fenomenet «hate speech» og makten som ligger i formuleringer og ord etter terroren som rammet Norge i 2011. Han skrev «Det er en kamp om ord. Hver dag må vi tenke på hvordan vi bruker de».

Tre foredragsholdere kommer til Trondheim for å belyse medias rolle, posisjon og påvirkning fra sine ståsteder: Hans Willem Steinfeld, Mark Eddo (BBC) og leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen.

Arrangør: Transform – Trondheim Internasjonale Festival. Les mer her: http://transform.no/ordets-makt-et-seminar-om-media-og-oss/

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.