22 Dec, 2020
Ås

Skolebarn utsatt for rasisme

Etter en episode med det politiet beskriver som rasistisk hatkriminalitet i Ås (Viken) slår mor Ingrid Holtsmark alarm om rasistisk språkbruk blant barn og unge i kommunen

Beskrivelse av hendelsen:

– Det var et tydeligere rasistisk preg på det angrepet som var nå. Vi merker at det er en økende rasisme rundt oss og at sjargongen blant barn blir styggere. Foreldre må snakke med barna sine om holdninger, sier hun til Ås Avis.

Holtsmark forteller at den yngste av hennes døtre opplevde en situasjon som liknet angrepet på den 10 år gamle jenta, for rundt ett år siden:

– Datteren på 7 år min kom gående hjemover alene i mørket, da hun møtte en guttegjeng på fire, som hun anslo til å være omkring 16 år. De dyttet henne i bakken og slang ukvemsord til henne, mens de hang over henne, forklarer hun til avisa.

Leder for ungdomshusene i Ås kommune, Nicklas Erdal, sier til Ås Avis at han også ser en urovekkende tendens i kommunen.

Ungdomsarbeiderne har registrert at det har dukket opp hakekors flere steder i Ås, og dette tar de svært alvorlig.  Erdal mener det er viktig å jobbe forebyggende:

– Vi i ungdomshusene kan i hvert fall være med å forebygge at det ikke går videre i en slik negativ utvikling. Det er viktig er å ha gode forebyggende tiltak, som for eksempel ungdomshus. I dag kan ungdom bli påvirket i ekstreme retninger på nett. Da er det godt med en motsats som ungdomshus der vi tar tak i slike holdninger, sier han.

Kilde:

Ås avis, Utrop, Nicklas Erdal.

Sist oppdatert:

22. desember 2020.