22 Dec, 2020
SoMe (Facebook)

Anklager NRK for “islamisering”

Leder i stiftelsen Human Rights Service, Hege Storhaug, anklager NRK for å islamisere Norge fordi de har med pakistanske kvinner med hijab i matprogrammet “Familiekokkene”

Beskrivelse av hendelsen:

På Facebook anklager Storhaug Ami Mir (en av deltakerne i programmet red.anm)  for å ikke være norsk, og skriver: «For meg er ikke disse jentene pakistanske på noen måte, ei heller norske. De er islamiserte».  Noe av det hun reagerte på var at begge døtrene i familien som er med i programmet brukte det religiøse hodeplagget hijab, mens moren deres ikke gjorde det, og mente dette var et tegn på de unge kvinnene ikke har tilegnet seg en trygg, nasjonal identitet i Norge.

Mir selv skriver følgende om hendelsen på sin Instagramkonto:

– Personlig begynte jeg med sjal i år. Dette er ikke noe jeg har sagt så mye til offentligheten, men til mine venner. De skjønner at det er et valg jeg tok som 27-åring fordi jeg ville det. Det var ikke noen som krevde det eller forventet det. Det var mitt liv og mine valg. Jeg synes det er veldig rart at noen skal hate meg og komme med ytringer på internett på forskjellige sider fordi jeg gjør noe med mitt liv som jeg har lyst til, skriver Vårt Land.

Kilder:

Vårt Land, Dagsavisen

Sist oppdatert:

22. desember 2020.