05 Oct, 2020
Ålesund

Ble kalt ape etter fotballkamp

– Jeg hadde glemt hvor vondt det faktisk gjør når sånt skjer, sier Kristiansundspiller Amahl Pellegrino til NRK etter hendelsen.

Det var etter en fotballkamp mellom Kristiansund og Aalesund lørdag at Pellegrino opplevde å få rasistiske tilrop fra Aalesund-supportere:

– Jeg hadde blitt ferdig med intervjuet mitt og sto ute på banen og pratet med treneren min. De slengte dritt, jeg ga dem tommelen opp, og de begynte å rope «ape» fire-fem ganger, mens de applauderte mellom, sier Pellegrino. Geir Vik i Aalesund fotballklubb var raskt ute og beklaget hendelsen til Pellegrino. Til NRK sier han at han tar sterkt avstand fra supporternes oppførsel. Fotballklubben opprettet en granskning av saken, og kort tid etter hendelsen opplyste de i en pressemelding om at vedkommende var identifisert og utestengt fra Colorline Stadion ut 2021.

Sist oppdatert:

5.oktober 2020.

Kilder:

NRK, 

VG

Rasistiske hendelser fører løpende oversikt over høyreekstreme, rasistiske, antisemittiske, muslimfiendtlige og innvandringsfiendtlige hendelser i Norge. Har du tips? Ta kontakt på carima@antirasistisk-senter.no