09 Oct, 2020
Oslo

Ekstremist pågrepet med kniv

Mann med kniv pågrepet utenfor synagogen i Oslo.

Fredag 2. oktober pågrep politiet en mann med kniv utenfor synagogen i Oslo. Mannen, som nektet å oppgi navnet sitt, er en 47-åring med sterkt antisemittiske holdninger, var en av de fire ekstremistene som noen dager tidligere hadde utført den offisielle markeringen for Den nordiske motstandsbevegelsen på samme sted, skriver Filter Nyheter.

Oslo politidistrikt bekrefter selve pågripelsen 2. oktober, men vil ikke kommentere identiteten til mannen eller koblingen til høyreekstremisme:

– I forbindelse med kontroll av en person utenfor synagogen, ble det foretatt en ransaking, som medførte funn av en kniv. Personen ble derfor pågrepet. Han ble senere løslatt, og saken blir fulgt opp strafferettslig fordi personen bar kniv på offentlig sted, uttaler Morten Reppen, seksjonspåtaleleder ved Felles kriminalenhet i Oslo politidistrikt, til Filter Nyheter.

Oslopolitiet skal ha varslet Politiets sikkerhetstjeneste om hendelsen.

Den nordiske motstandsbevegelsen er en voldsfremmende, antisemittisk organisasjon som hyller Adolf Hitler og knytter sin revolusjonære ideologi til tekster om geriljakrig og terrorisme. Mange av medlemmene er straffedømte for alvorlige voldsforbrytelser, blant annet mot meningsmotstandere og politifolk.

Konspirasjonsteorier om jøder og deres påståtte skjulte makt over samfunnet er kjernen i nynazistens fiendebilde, som også omfatter blant andre mørkhudede innvandrere, politikere og homofile.

Sist oppdatert:

9.oktober 2020

Kilder

 Filter Nyheter