22 Feb, 2021
Oslo

Hatytringer mot familie

Forrige uke fortalte TV2 om familien Jama fra Tøyen som ble kastet ut av den kommunale boligen de bodde i på Tøyen i Oslo. I ti minusgrader, midt under en pandemi, sto fembarnsfamilien (de yngste barna er 9 og 16 år) uten tak over hodet, dette på tross av at faren hadde en ubesvart klagesak hos kommunen til behandling.

Beskrivelse av hendelsen

Forrige uke fortalte TV2 om familien Jama fra Tøyen som ble kastet ut av den kommunale boligen de bodde i på Tøyen i Oslo. I ti minusgrader, midt under en pandemi, sto fembarnsfamilien (de yngste barna er 9 og 16 år) uten tak over hodet, dette på tross av at faren hadde en ubesvart klagesak hos kommunen til behandling. Saken har ført til et massivt engasjement både fra naboer, politikere, media – og  sosiale medier-brukere. Mens noen trekker familiens historie og troverdighet i tvil, har andre engasjert seg gjennom å donere penger til familien gjennom Spleis. Flere av kommentarene som har dukket opp i sosiale medier har  hatefullt og rasistisk innhold:

 

 

 

 

En annen utfordring i kjølvannet av saken har vært deling av udokumenterte påstander om familien i sosiale medier. FrP-politiker Christian Tybring Gjedde er en av dem som har delt udokumenterte påstander om familien. I et innlegg på Facebook trekker han familiens historie i tvil, ifølge ham selv er opplysningene han har mottatt fra  en anonym kilde.

Kilder

TV2, VG, Facebook

 

Sist oppdatert

Mandag 22. februar