30 Oct, 2020
Oslo

Rasisme mot arbeidssøker på apotek

Da Ido Adan (26) søkte jobb hos Vitus apotek, ble hun møtt med rasistiske kommentarer.

Beskrivelse av hendelsen

Sjefen på filialen på Stovner ga under jobbintervjuet uttrykk for sitt negative syn på jobbsøkere med somalisk bakgrunn. Han viste blant annet fram statistikk for å underbygge sin påstand.

Ido Adan reagerte sterkt, og valgte å stå fram og varsle om saken. – Istedenfor å utfordre meg på ferdighetene mine, utfordrer han meg på min nasjonalitet. Jeg kom dit for å søke jobb, ikke for å bli dømt, sier hun til NRK.

Vitusapotek har senere beklaget, og lovt at de skal følge opp saken internt.

– Vi tar sterkt avstand fra rasistiske holdninger. Diskriminerende adferd strider med våre verdier og retningslinjer som sier at alle skal behandles likt uavhengig av bakgrunn, skriver Miriam Thistel, direktør for strategi og kommunikasjon i Vitusapotek, i en e-post til NRK.

Etter at hun sto fram, har Ido Adan blitt utsatt for rasistisk hets i sosiale medier, blant annet omtale som “hettemåke” fordi hun bruker hijab, inniblant en rekke rasistiske kommentarer om somaliere generelt.

Kilder

NRK, Rasisme i Norge (Instagram)

Sist oppdatert

9. november 2020

 

Rasistiske hendelser fører løpende oversikt over høyreekstreme, rasistiske, antisemittiske, muslimfiendtlige og innvandringsfiendtlige hendelser i Norge.