– Selv om folk kanskje tenker at det er uskyldig humor, oppleves det vondt, sier han til NRK.
Beskrivelse av hendelsen Den siste tiden har flere mennesker med asiatisk familiebakgrunn stått frem i media og fortalt om rasismen de har opplevd, og opplever, i det norske samfunnet. – Nå er vi i en situasjon hvor vi trenger støtte tilbake. Vi ønsker å rette fokuset litt innover også, sier Justine Nguyen til VG. Hun […]
Den siste tiden har flere mennesker med asiatisk familiebakgrunn stått frem i media og fortalt om rasismen de har opplevd, og opplever, i det norske samfunnet.
– Nå er vi i en situasjon hvor vi trenger støtte tilbake. Vi ønsker å rette fokuset litt innover også, sier Justine Nguyen til VG. Hun har, sammen med Johnny Huynh og Huy Le Vo grunnlagt Facebook-gruppen “Norsk-asiater mot rasisme” for å sette søkelys på rasisme mot en gruppe det har vært lite fokus på.
Noe av bakteppet for kampanjen #stopasianhate er masseskytingen i Georgia, der åtte mennesker ble drept i mars i år. Men utbruddet av koronapandemien har også ført til en eskalering av rasisme mot mennesker med asiatisk bakrunn.
Marte Lele Bjørkedal er intervjuet av NRK om sine erfaringer med rasisme. Hun ble adoptert fra Kina da hun var elleve måneder gammel, og har opplevd rasisme flere ganger gjennom livet. I en alder av tolv, fikk hun høre at kinesere burde steines.
Til NRK forteller musiker og ungdomsarbeider Kim Thanh Ngo, som har norsk mor og vietnamesisk far, om rasisme pakket inn som vitser og uskyldig humor. Han opplever at det har vært en økning av dette etter at korona-pandemien brøt it:
26. april 2021.