14 Sep, 2020
Norge

SIANs “sommerturné”

SIAN intensiverer aktivitet

Beskrivelse av hendelsen

Den islamfiendtlige gruppa SIAN har de siste månedene intensivert sin aktivitet og avholdt markeringer i flere norske byer. Gruppa har, under alle markeringene, spredd sitt sedvanlige muslimfiendtlige budskap. SIANs egne opptak viser at de ved flere anledninger har henvendt seg direkte til forbipasserende med skjellsord og hatefulle tilrop.

Til markeringen på Eidsvolls plass, foran Stortinget, den 29. august,  var Rasmus Paludan, som er straffedømt for en rekke rasistiske og muslimfiendtlige ytringer, invitert til å delta. Han ble imidlertid stoppet på grensen mellom Danmark og Sverige av smittevernhensyn.

Leder i SIAN, Lars Thorsen, ble i fjor dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 20.000 kroner etter å ha distribuert SIAN-brosjyrer med uttalelser som brøt med straffelovens paragraf 185, som forbyr diskriminerende eller hatefulle ytringer på grunnlag av blant annet etnisitet eller religion.

Antirasistisk Senter har anmeldt SIAN for appellen holdt i Arendal 6. august.

Sist oppdatert

Sist oppdatert: 15. september 2020

Kilder

Filter Nyheter , opptak av appeller, egne observasjoner.

 

Rasistiske hendelser fører løpende oversikt over høyreekstreme, rasistiske, antisemittiske, muslimfiendtlige og innvandringsfiendtlige hendelser i Norge. Har du tips? Ta kontakt på carima@antirasistisk-senter.no