23 Aug, 2020
SoMe

TV-par truet

Helene og Nate (24) fikk rasistiske trusler

Beskrivelse av hendelsen

Helene Spilling (24) og Nate Kahungu (24),  dansepartnere i denne sesongen av det populære  TV2-programmet “Skal vi danse” mottok rasistiske meldinger etter å ha delt bilder fra innspilling i sosiale medier.

Innholdet i meldingene gikk blant annet på at de kunne bli drept hvis de ble sett sammen:

– Vi har for det meste fått positive tilbakemeldinger. Men i går var det en kar som var litt misfornøyd med at det var en svart gutt som danset med en hvit jente, forteller proffdanser Nate Kahungu (24) til  til TV2.

Dansepartneren Spilling hadde fått tilsendt meldinger hvor det ble fortalt at hun var en forræder av sin “rase”. Hun fikk også beskjed om at de “kunne bli drept” dersom de ble sett sammen:

– Jeg fikk spørsmål om jeg var seriøs og at jeg var en «traitor» for min rase og kultur og at jeg måtte være sammen med noen som er hvite. Jeg var hvit søppel. Det var veldig ubehagelig, forteller Spilling, som har anmeldt hendelsen.

Kilder

Tv2

Sist oppdatert

14. september

Rasistiske hendelser fører løpende oversikt over høyreekstreme, rasistiske, antisemittiske, muslimfiendtlige og innvandringsfiendtlige hendelser i Norge. Har du tips? Ta kontakt på carima@antirasistisk-senter.no