4 Dec 2014 | 

Si ifra!

Mange har opplevd rasisme eller hatkriminalitet, enten det er på jobb, skole eller på fritiden. Få sier i fra om det de har opplevd. Det er det på tide å gjøre noe med.
På denne siden kan du lære mer om hva hatkriminalitet er for noe, hvorfor det er stort problem, og ikke minst hvordan du kan si i fra om dine opplevelser!

Anne Marie Mollen

Skribent

Anne Marie Mollen

Skribent

Mange har opplevd rasisme eller hatkriminalitet, enten det er på jobb, på skolen eller i fritiden. Få sier ifra om det de har opplevd. Det er det på tide å gjøre noe med. På denne siden kan du lære mer om hva hatkriminalitet er, hvorfor det er et alvorlig problem, og ikke minst: hvordan du kan si ifra om dine opplevelser!

 

 hva er hatkrim  ARS m kant

Hva er hatkriminalitet?

Si ifra!

Hatkriminalitet er kriminalitet motivert av hat eller fordommer mot særskilte befolkningsgrupper. Hatkriminalitet inkluderer, men er ikke begrenset til, vold, trusler, skadeverk, ærekrenkelse, sjikane og diskriminering. Les mer her.

Har du vært utsatt for rasisme eller hatkriminalitet? Eller har du vært vitne til en rasistisk handling? Da er det viktig at du sier ifra! Det kan du gjøre her.

 hvorfor si i fra  hvordan politianmelde

Hvorfor si ifra?

Hvordan politianmelde hatkriminalitet?

Hatkriminalitet er ikke bare ulovlig, det er også ødeleggende, både for enkeltpersonen som opplever det, og for samfunnet for øvrig. Det er derfor spesielt viktig at hatkriminalitet rapporteres og tas på alvor, slik at vi som samfunn kan bekjempe problemet sammen. Da må sakene frem i lyset. Les mer her.

Vi anbefaler alle som opplever hatkriminalitet å politianmelde saken. Her kan du lese om hvordan du går frem.

 

 

 

Mer om hatkriminalitet

Ønsker du å lese mer om hatkriminalitet i Norge og verden, kan du finne mer informasjon her.

 

OXLO

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.