21 Nov 2018 | 

Statsbudsjettet: Viktig økning til Antirasistisk Senter

Regjeringen og KrF har besluttet å øke støtten til Antirasistisk Senter over statsbudsjettet med 2,9 millioner kroner fra 2019.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

– Vi ønsker å rette en veldig stor takk til partiene som har forhandlet fram den økte tildelingen. Vi har hatt veldig god kontakt spesielt med Venstre, KrF og Høyre, sier leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen.

Antirasistisk Senter mister fra neste år 2,7 millioner kroner fra Norsk Tipping, etter at fordelingsordningen ble vedtatt endret av Stortinget i 2017, og vi risikerte en dramatisk nedbemanning fra 2019. Den nye tildelingen er noe større enn tapet, og innebærer at organisasjonen kan fortsette arbeidet som før.

– Samtidig økes støtten også til flere andre viktige organisasjoner på vårt felt. Etter hva vi kan se, er det snakk om en samlet økning på omkring 17 millioner kroner for ulike organisasjoner. Det er snakk om et skikkelig løft, og et utrolig resultat for flere av oss, sier Steen.

– Samtidig ønsker vi å rette en veldig stor takk til alle privatpersonene som har donert penger til oss i denne krevende tiden. Vi tenker å fortsette å jobbe med å bygge opp den nye fastgiverordningen vår, så vi de kommende årene kan bli en enda mer slagkraftig organisasjon. Dette er dessverre en tid hvor antirasistiske organisasjoner trenger å styrke seg, avslutter Steen.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.