Vi støtter Arne Viste

Vi har lansert en kampanje til støtte for Arne Viste, som risikerer fengsel og bot for å ha hjulpet “papirløse”.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

I dag, mandag 30. september, begynner rettssaken mot Arne Viste, som risikerer fengselsstraff og en betydelig bot for sin medmenneskelighet. Fire dager er satt av til rettssaken, som går for Oslo tingrett.

Viste er tiltalt for å ha gitt arbeid og dermed verdighet til et syttitalls såkalt “papirløse”, en av de mest sårbare gruppene i det norske samfunnet. Norge har generelt en svært streng tilnærming til såkalt “papirløse”, det vil si utenlandske borgere uten lovlig opphold i Norge. Mange av disse er asylsøkere som har fått endelig avslag på asylsøknaden, men som er redde for å reise tilbake til landene de har flyktet fra. Mange lever i en årrekke i Norge under svært vanskelige forhold, tilnærmet uten rettigheter.

Antirasistisk Senter har lansert en kampanje, i samarbeid med Mennesker i Limbo og IMI-kirken, til støtte for Arne Viste og hans sak. En rekke plakater med personer som uttaler seg til støtte for Viste, vil spres i sosiale medier mens rettssaken pågår, og vil også legges ut her fortløpende.

Du kan lese mer om Arne Vistes innsats her.

 

 

Foto:

Samir Madad: Ole Paus, Knut Nærum, Kristian Andenæs, Simon Stranger, Adelheid Firing Hvambsal, Tor Berger Jørgensen, Sturla Stålsett, Karl Eldar Evang.

Peter Nicolacopoulos: Kari Veiteberg, Cathrine Sandnes, Ann-Magrit Austenå, Nasim Alimoradi, Rune Berglund Steen.

Eivind Horne: Martin Cave, Egil Elling Ellingsen.

Lars Brunborg: Jan Erik Vold.

Design: Vanessa Storøy Merine.

 

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.