6 Mar 2018 | 

Ufrivillig reklame

Shoaib Sultan

Shoaib Sultan er kommunikasjonsrådgiver for Norsk folkehjelps avdeling for utvikling og humanitært samarbeid, og aktiv lokalpolitiker for Miljøpartiet de Grønne. For mange er h...

Skribent

Siden annonsørfirmaer kanaliserer reklamer til hjemmesider basert på trafikktall alene, hender det at reklamer havner på steder de overhodet ikke hører hjemme. Fagforeningen Handel og Kontor ble gjort oppmerksom på at reklame for dem havnet på en høyreradikal blogg med et innvandrerfiendtlig fokus, Resett.

Leseren, et medlem av Handel og Kontor, var sjokkert over det han så som finansiering av et nettsted som mange i fagbevegelsen tar tydelig avstand fra fordi de ser på budskapet som rasistisk og hatefullt. Handel og kontor, når de ble gjort oppmerksom på dette, tok raskt affære, og meldte ifra til annonsørfirmaet at de ikke ville ha sin reklame på et nettsted som stod for verdier så langt fra deres egne.  På Twitter svarer de den som sa ifra:

«Her har det beklageligvis oppstått en feil. Vi ønsker på ingen måte å bli assosiert med Resett, og har derfor sørget for at annonsefirmaet har fjernet oss herfra. Tusen takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Mvh HK»

Resett sutrer på sin side over at Handel og Kontor dermed «struper mangfoldet i mediene», men det fagforeningen gjør er jo rett og slett å bruke sin ytringsfrihet til å si fra hva de vil assosieres med, og hva ikke! Det er flott at ulike samfunnsaktører er tydelige i disse spørsmålene, og vi applauderer fagforeningene for at de så tydelig tar stilling mot rasisme og for mangfold!

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.