«Våre Fugelli-avtaler»

Mange har delt sine «Fugelli-avtaler» med oss.

Maria Wasvik

Redaktør

Maria Wasvik

Redaktør

Antirasistisk Senter lanserte kampanjen «Min Fugelli-avtale» i forbindelse med FNs dag mot rasisme 21. mars, og vi oppfordret folk til å presentere sine egne «Fugelli-avtaler» om hvordan de vil jobbe for å hedre Fugellis engasjement.

Hvordan skal vi alle kjempe for å holde Fugellis engasjement for et varmt og inkluderende samfunn levende?

Per Fugelli vil bli husket for sin dype medmenneskelighet, og for sin utrettelige kamp mot fordommer og hat. Han så viljen til å redusere hverandre til stereotypier og fiendebilder som en av de største truslene i vår tid. Hvordan skal vi alle kjempe for å holde Fugellis engasjement for et varmt og inkluderende samfunn levende?

Bildet ovenfor viser biskop emeritus Tor Berger Jørgensen, styreleder i Mennesker i Limbo, som krever medmenneskelighet og verdighet for de såkalt papirløse, menneskene uten lovlig opphold i Norge som lever iblant oss år etter år nesten uten rettigheter.

Kampanjen ble kickstartet med at ordfører Marianne Borgen og varaordfører Khamshajiny Gunaratnam presenterte sine avtaler.

Samfunnet preges av en stadig mer polariserende og hatsk retorikk fra enkelte. Oslos Ordfører Marianne Borgen forteller i videoen nedenfor om hvordan hun vil kjempe for å holde Per Fugellis engasjement levende, nemlig ved å være en tydelig stemme for tillit i samfunnet, og en tydelig stemme mot hatefull og splittende retorikk:

 

Varaordfører i Oslo Khamshajiny Gunaratnam vil hedre Per Fugelli ved å kjempe for at vi ikke bare skal leve i samme by, men også i samme virkelighet – og inviterte derfor Sylvi Listhaug med på kino:

 

I forbindelse med en spesialvisning av filmen om Fugelli 21. mars inviterte vi dessuten en rekke engasjerte personer til å dele sine «Fugelli-avtaler», hvilke saker de brenner for og løfter om hvordan de vil kjempe. Blant dem var samfunnsdebattant Nancy Herz, biskop i Oslo Kari Veiteberg, direktør ved Nobels Fredssenter Liv Tørres, skuespiller ved Nationaltheatret Iselin Shumba, samfunnsdebattant Mina Adampour og ikke minst filmens regissør, Erik Poppe. Se filmene nedenfor.

Samfunnsdebattant Nancy Herz:

 

Direktør ved Nobels fredssenter, Liv Tørres:

 

Oslo-biskop Kari Veiteberg:

 

Skuespiller ved Nationaltheateret, Iselin Shumba:

 

Filmregissør Erik Poppe:

 

Forfatter og feltarbeider i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum:

 

Vi inviterte ansatte og samarbeidspartnere til å lage sine egne «Fugelli-avtaler»:

 

Vi inviterte dessuten publikum på spesialvisningen av Erik Poppes film om Per Fugelli til å dele sine egne avtaler. Nedenfor kan du se noen av dem:

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.