5 May 2021 | 

Sammen mot SIAN

Her kan du lese pamfletten til markeringen mot SIAN.

Redaksjonen

Skribent

Redaksjonen

Skribent

Lørdag 8. mai vil SIAN igjen ha en markering foran Stortinget. Det er planlagt en begrenset motmarkering.

Flere organisasjoner, fagforeninger og partier har gått sammen om en motmarkering som er tilpasset hensynet til smittevern. Vår plan er at femti personer vil stå omkring SIAN med bannere og faner hevet, og tydeliggjøre at vi ikke godtar hatet deres i byen vår. Alle motdemonstrantene fra arrangørenes side vil være rekruttert på forhånd, og ha klare regler for smittevern.

Vi kan selvsagt ikke nekte andre å møte opp for å protestere. Av hensyn til smittevern vil vi likevel sterkt oppfordre alle andre til å holde seg hjemme. Smittetallene i Oslo er fortsatt høye, og vi må ta vare på hverandre. Der SIAN står for hat og splittelse, må vi andre vise hverandre omsorg. Denne gangen skal de femti motdemonstrantene stå der på vegne av alle som ikke kan delta.

Så er det dessverre slik at SIAN ikke vil være ferdig med sine markeringer etter lørdag. Når smittesituasjonen tillater det, ser vi fram til at vi alle kan møte opp og vise SIAN hva denne byen står for: solidaritet, fellesskap og samhold.

Du kan lese mer om organisasjonene som er med, og plattformen vår, her.

 

Sammen mot SIAN (pamflett)

Hvorfor står vi her og protesterer?

Vi står her fordi vi er antirasister.

Vi protesterer fordi vi ser at rasistiske grupper har blitt mer aktive i Norge.

Vi står sammen for å vise bredden i fellesskapet mot rasisme, hat og menneskeforakt.

I dag protesterer vi spesifikt mot SIAN.

 

Hvem er SIAN? 

SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) er en liten, høyreekstrem organisasjon som retter sin rasisme spesielt mot de av oss som er muslimer, eller ser ut som om vi har bakgrunn fra et land hvor mange er muslimer.

SIAN er en høyreekstrem organisasjon, og det er samrøre mellom medlemmer av SIAN og organiserte nynazister. SIAN er for etnisk rensning av mange muslimske nordmenn, de vil at mange norske muslimer skal settes i egne leire og at de skal sendes ut av Norge.

Lederen i SIAN er straffedømt for å ha spredd hatefulle ytringer mot muslimer, og er anmeldt for dette i flere sammenhenger. Propagandaen SIAN sprer likner på budskapet nazistene spredde om jødene på 30-tallet. Det er det samme hatet og den samme menneskeforakten.

De er jo så få – hvorfor bryr vi oss?

SIAN er ikke en folkebevegelse, de er knapt nok en gjeng. Vanligvis er de aldri mer enn en håndfull mennesker som demonstrerer. Men hatet de sprer er voldsomt, og det kan vi ikke overse. De har også et større omland av tilhengere, spesielt i sosiale medier.

De av oss som rammes av SIANs hatefulle budskap, skal se at vi andre stiller opp og protesterer. Rasisme og hat må møtes med samhold og motstand, og må aldri normaliseres.

Høyreekstreme grupper kan ikke overses. Det siste tiåret har vi hatt to terrorangrep i Norge som bygde på det samme hatet som SIAN sprer mot muslimer. Dette hatet blir ikke borte av at vi ser en annen vei. Det må møtes med tydelig motstand fra det store fellesskapet – hver gang og overalt.

Vi må vise at antirasisme, fellesskap og inkludering er det vanlige. Vi har et ansvar for at høyreekstreme og rasistiske grupper ikke får plass til å verve tilhengere. Vi har et ansvar for at historien ikke gjentar seg.

Vi står her for å vise at et sterkt fellesskap vinner i kampen mot hatet og menneskeforakten.

Vi står her i dag for å vise samhold og solidaritet.

Vi står her fordi vi er antirasister.

Du er velkommen til å stå sammen med oss.

Antirasistisk fellesskap er et nettverk av organisasjoner, fagforeninger, grupper og partier som står sammen i kampen mot rasisme, hat og fordommer.

Vi trenger din støtte! Du kan hjelpe oss i arbeidet mot diskriminering, fordommer og hat ved å dele denne artikkelen eller ved å gi en gave.